• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De betoverde mens; E-Book

Geestelijke strijd in Bijbels perspectief

Auteur(s): dr. D. Kroneman

De betoverde mens is van alle plaatsen en tijden. Hij laat zich betoveren door dromen en ideeën die een uitweg lijken te verschaffen uit het leven van alledag. Dit boek beschrijft het verschijnsel betovering in westerse en niet-westerse context. Dr. Dick Kroneman laat vanuit zijn ervaring als zendingswerker in Indonesië zien dat angst voor tovenarij nog steeds een belangrijke rol speelt in het leven van veel Papoea’s, terwijl het Evangelie al vijftig jaar geleden zijn intrede deed in Papoea. 

Ook de westerse mens is niet immuun voor de betoverende werking van de driehoofdige vijand – de duivel, de wereld, en de eigen zondige natuur. Niemand kan zonder de onttoverende werking van de Heilige Geest. Hij ontmaskert de leugen past de overwinning van Christus op de machten toe in het leven van Gods kinderen.

Vanuit Bijbels perspectief vraagt de auteur aandacht voor geestelijke strijd en voor de roeping van christenen om zich te wapenen tegen allerlei vormen van grove en subtiele betovering.

Dr. Dick Kroneman werkt als vertaalkundige in Papoea, Indonesië. Daarnaast doceert hij exegese en zendingswetenschap aan twee hogescholen in Indonesië.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Wat een rijk geestelijk boek! Goed leesbaar en heel leerzaam. Voor zelfstudie, gebruik in de kerkenraad, bijbelstudie en verenigingen, in het onderwijs. + lees meer


drs. I.A. Kole in Reformatorisch Omroep op 06-02-2020

In het leven van veel Papoeas speelt angst voor tovenarij een belangrijke rol, terwijl het Evangelie er al vijftig jaar geleden zijn intrede deed. Maar ook de westerse mens heeft te maken met betov... + lees meer


dr. J.H. Doleweerd in Reformatorisch Dagblad op 24-09-2014

Ook interessant