• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De herder van Guangzhou

Samuel Lamb en de ondergrondse kerk in China

Auteur(s): A. Jobse
Pagina's: 152
Serie: Kroongetuigen
Samuel Lamb (1924-2013) was jarenlang het boegbeeld van de Chinese huisgemeenten. Hij was voorganger in de Zuid-Chinese plaats Guangzhou. Lamb werd gearresteerd tijdens de vervolgingen onder het bewind van Mao en bracht twintig jaar door in strafkampen. Na zijn vrijlating pakte hij zijn werk weer op en was hij getuige van de exponentiële groei van de kerk. Een beroemde uitspraak van Lamb was: ‘Meer vervolging, meer groei’, waarmee hij niet alleen groei in aantallen bedoelde, maar ook geestelijke groei. Zijn dood liet een grote leegte achter in de Chinese kerk. Ook vandaag de dag worden religieuze minderheden in China onderdrukt. Het levensverhaal van Lamb vormt een inspirerend getuigenis in een tijd van wereldwijde christenvervolging.

 

Klik hier om een vraaggesprek te beluisteren met de auteur over 'De herder van Guangzhou'. Het werd uitgezonden door de Reformatorische Omroep. 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Kroongetuigen

Recensies

In de serie ”Kroongetuigen” verscheen vorig jaar een levensbeschrijving van ds. Samuel Lamb (1924-2013), een vervolgde Chinese predikant die vele jaren lang de ondergrondse kerk in China heeft gediend... + lees meer


D. van As in De Saambinder op 08-06-2023

Ook interessant