• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De vrouw van...; E-Book

Gedachten over de vrouw van een ambtsdrager

Auteur(s): ds. J. Westerink
Serie: Pastorale gedachten

We komen de uitdrukking in alle samenlevingsverbanden tegen: ‘Zij is de vrouw van …’

Sommige vrouwen vinden het een eer, anderen worden een beetje kriebelig. In de kerk kennen wij die uitdrukking ter aanduiding van de domineesvrouw en ook van de vrouw van een ouderling of een diaken. Het zegt iets van haar positie.

Op allerlei praktische vragen rond die positie gaat dit boekje in. Wat betekent het om getrouwd te zijn met een ambtsdrager? Heb je als vrouw ook een roeping? Moet je als domineesvrouw presidente zijn van de vrouwenvereniging?  Ben je bereid offers te brengen met het oog op zijn ambtelijke dienst? Kun je er tegen dat je man zijn ambtsgeheim heeft? Wat zegt Gods Woord?

Ds. J. Westerink (1939) is sinds 1963 predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken, achtereenvolgens Haamstede en Kerkwerve, Nunspeet, Urk-Maranatha, Bunschoten, Utrecht-West en Urk-Maranatha ( tweede maal). Hij is sinds 2008 emeritus. 

In de serie Pastorale gedachten  worden thema’s behandeld op het gebied van pastoraat, liturgiek en de kerkelijke praktijk in het algemeen

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Pastorale gedachten

Recensies

Deze uitgave maakt deel uit van de serie Pastorale gedachten waarin thema’s behandeld worden op het gebied van pastoraat, liturgiek en de kerkelijke praktijk in het algemeen. De schrijver sinds 1963... + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorisch Omroep op 06-02-2020

Ook interessant