• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De zaak van het verdachte ei

Auteur(s): Ludwina van Kuijk-Krooneman

Rob is gek op baardagamen en wil graag zo'n hagedis als huisdier. Hij is dan ook vaak te vinden bij dierenwinkel Zwenkie om de baardagamen te bekijken.
Op een nacht wordt hij wakker van vreemde geluiden. Vanuit zijn dakraam ziet Rob een vrachtwagen staan bij Zwenkie. Mannen dragen af en aan kooien de dierenwinkel binnen. Daar hangt een luchtje aan!
De volgende dag gaat Rob samen met zijn vriend Henri kijken wat er aan de hand is. Ze ontmoeten Eline, die helpt in de winkel van haar oom. Maar de vrienden kunnen niets verdachts vinden. Hoewel ... Als Rob nog even bij zijn lievelingsdieren kijkt, merkt hij iets vreemds op. Er liggen vier eieren bij de baardagamen, maar één ei is anders!
Als Rob en Henri stiekem foto's maken van het verdachte ei, loopt het helemaal mis. Gelukkig krijgen ze hulp van Eline, maar de zaak is daarmee nog niet afgedaan ...

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Rob is een dierenvriend en heeft een grote wens: hij wil een baardagame. Maar het lukt niet om zijn ouders te overtuigen. Er zit niets anders op dan regelmatig bij deze bijzondere hagedissensoort i... + lees meer


Hans Mijnders in Reformatorisch Dagblad op 11-10-2019

Ook interessant