• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Dordt dichtbij

De Dordtse Leerregels in de school

Auteur(s): dr. A.J. Kunz, drs. H. Vermeulen
Serie: Driestarreeks opvoeding en onderwijs

De grondslag van onze school is...´ Herkenbare zin? Op een christelijke school wordt in die zin zeker de Bijbel genoemd, vaak aangevuld met de gereformeerde belijdenisgeschriften. Prachtig natuurlijk, maar papier is geduldig. Hoe werkt die grondslag door in de dagelijkse onderwijspraktijk?
In dit boekje stellen de auteurs die vraag met betrekking tot de Dordtse Leerregels. Die Leerregels zijn het minst bekende belijdenisgeschrift. Tijd dus om na te denken over de waarde ervan voor het dagelijks werk in de klas. Als de Leerregels gelezen worden vanuit dat praktische perspectief, blijken ze verrassend actueel. Zo willen de auteurs de inhoud van de Dordtse Leerregels betrekken op het handelen van christelijke docenten. Daarmee is dit boek niet alleen een leerboek, maar ook een werkboek. Het is te gebruiken in teamverband, maar ook voor persoonlijke studie.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Driestarreeks opvoeding en onderwijs

Recensies

In het boek ”Dordt dichtbij. De Dordtse Leerregels in de school” doen dr. A. J. Kunz en drs. H. Vermeulen leerkrachten een handreiking om de Dordtse Leerregels relevant te maken in de omgang met jon... + lees meer


J. Kriekaard in Reformatorisch Dagblad op 14-12-2018

Ook interessant