• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het huwelijk, een paradijsbloem

Samen nadenken over het huwelijksformulier

Auteur(s): ds. J.A. Weststrate
Pagina's: 299

Het eerste huwelijk is door de Heere Zelf gesloten in het paradijs. Het wordt dan ook met recht een ‘paradijsbloem’ genoemd. Door onze val is deze bloem echter geknakt. Daarom begint het Huwelijksformulier met de woorden: ‘Overmits den gehuwden gewoonlijk velerhande tegenspoed en kruis vanwege de zonde overkomt.’ Echter de Heere belooft de gehuwden ook dat zij verzekerd mogen zijn van de gewisse hulpe Gods in hun kruis.

Deze twee zaken klinken door in dit gehele boek, waarin het Huwelijksformulier regel voor regel wordt overdacht. Duidelijk blijkt dat het formulier is gegrond op Gods Woord. Het is bovendien voluit reformatorisch. De eer van God staat voorop!

Het huwelijksformulier is behandeld tijdens gemeenteavonden. Omdat bleek dat de overdenking ervan niet alleen waardevol is als voorbereiding op het huwelijk, maar ook tot troost en bemoediging voor reeds (jarenlang) gehuwden, is besloten tot een uitgave. Aan ieder hoofdstuk zijn een aantal vragen toegevoegd die aanzetten tot het samen bespreken van dit waardevolle formulier.

Ds. J.A. Weststrate is sinds 2009 predikant van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Keurig verzorgde uitgave! Goed leesbaar en heel leerzaam. De uitwerking per hoofdstuk door veel praktische vragen te stellen, en van antwoorden te voorzien, maakt het zeer toegankelijk en voel je je a... + lees meer


I.A. Kole in Reformatorische Omroep op 04-07-2017

Ook interessant