• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

In bange dagen; E-Book

Pastorale wenken in angst en twijfel

Auteur(s): dr. P.C. Hoek

Ieder mens is bekend met bange gedachten en gevoelens. Soms kan dat nog dieper gaan: we zijn angstig. Dit boek is bedoeld als een verkenning van deze ervaring. Het gaat daarbij niet alleen om bang-zijn of angstig in de algemeen menselijke zin. Het gaat met name om de geestelijke strijd die daarmee gegeven is of daardoor versterkt wordt.

De schrijver legt het oor te luisteren bij de Heilige Schrift. Een aantal Bijbelse gestalten worden aan de lezer voorgesteld. Daarnaast komt ook een aantal stemmen uit de geschiedenis van de kerk tot klinken. Thema’s die aan de orde komen zijn onder  andere: angst en wedergeboorte, angst en bekering, angst en de boze, angst en de Heilige Geest.

Het boek wordt afgesloten met een aantal ‘pastorale wenken’: wat is de Bijbelse remedie tegen bange en angstige gedachten en gevoelens? Met name komen daarbij de omgang met het Woord, het gebed en de gemeenschap der heiligen aan de orde.

Dr. P.C. Hoek is als docent praktische theologie verbonden aan het Hersteld Hervormd Seminarie.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Een rijk boek met bijbels-praktisch geestelijk onderwijs. Voor persoonlijk gebruik en voor gesprekken in de kerkenraden met het oog op huisbezoek, en pastorale gesprekken! + lees meer


drs. I.A. Kole in Reformatorisch Omroep op 06-02-2020

Ook interessant