• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Licht in de vuurtoren; E-Book

Bespiegelingen voor reformatorische christenen

Auteur(s): dr. H. van den Belt

De gereformeerde gezindte heeft veel weg van de Katwijkse vuurtoren. Een statig en stevig monument. Smetteloos, wit, vierkant. De vuurbaak heeft vele stormen getrotseerd, maar het licht is gedoofd. De gereformeerde gezindte staat nog altijd als een huis, maar er komt weinig terecht van het verbreiden van de Bijbelse boodschap en van het positief beïnvloeden van de samenleving. Wie wil nadenken over de plaats van reformatorische christenen in de samenleving moet beginnen bij de vraag hoe dat komt.

De rode draad in deze bundel is de toepassing van de gereformeerde geloofsleer in het alledaagse leven. De auteur houdt reformatorische christenen een spiegel voor met als kernvraag of zij echt licht verspreiden in de wereld.

Dr. H. van den Belt is bijzonder hoogleraar gereformeerde godgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen vanwege de Gereformeerde Bond.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

‘Christenen hebben de roeping om midden in de wereld te staan en toch te leven met en uit het Woord van God. Hoe doe je dat? Dit boek biedt toerusting en houdt een spiegel voor met de kernvraag of zij... + lees meer


drs. I.A. Kole in Reformatorisch Omroep op 06-02-2020

Ook interessant