• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Om wijs te worden tot zaligheid

Lessen uit de Psalmen

Auteur(s): David Dickson
Pagina's: 214

Kernachtig legt David Dickson de Psalmen uit en past hij ze toe op het leven van alledag. En hoe actueel blijkt dan Bijbelgetrouwe uitleg te zijn voor elke generatie! Hij laat het licht van de Schrift over de ervaring van de dichter vallen, zodat we Christus in de Psalmen ontdekken en onszelf erin herkennen. Psalm na Psalm biedt op deze manier troost en onderwijs voor ons geloofsleven. Psalm na Psalm sterkt ons om wijs en moedig keuzes te maken die God zegent. Zoals onze statenvertalers zeggen, blijkt ook uit Dicksons uitleg ‘dat er geen toestand van enig christenmens bedacht of gevonden kan worden, waarin hij niet uit dit boek naar wens gediend kan zijn tot vrede van zijn geweten en tot bevordering van zijn zaligheid’.

David Dickson (ca. 1583-1662) was een veelzijdige, Schotse theoloog die verschillende werken op zijn naam heeft staan. Deze uitleg van de Psalmen (1-25) is vertaald door ds. W. Pieters.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Ds. W. Pieters heeft er voor gezorgd dat er een verklaring van de eerste 25 psalmen door een oude Schotse predikant in het Nederlands beschikbaar is gekomen. Hij heeft deze psalmverklaring in de lo... + lees meer


Ds. C. Harinck, Kapelle in De Saambinder op 02-03-2017

Ook interessant