• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Gedenkstenen

'En dat zij hun hoop op God zouden stellen, en Gods daden niet vergeten, maar Zijn geboden bewaren (Ps. 78:8).' In deze tekst roept God ons op om Zijn daden door te vertellen aan het nageslacht zodat ze hun hoop op God stellen en zijn daden niet vergeten worden. Deze tekst is voor Kees van Helden aanleiding geweest om dit boekje te schrijven. Vandaar ook de mooie, toepasselijke titel: Gedenkstenen

Kees van Helden heeft zich, samen met zijn vrouw Anne-Mieke, jarenlang mogen inzetten voor het ongeboren leven. Dit deed hij met heel zijn hart. Zestien jaar lang was hij betrokken bij de Stichting Schreeuw om Leven. De verhalen laten zien dat hij er veel heeft meegemaakt en dat hij zijn werk met heel zijn hart deed. Maar bovenal wordt duidelijk dat God goed is. Dat Hij met Kees mee ging als het moeilijk was. Dat God nog steeds wonderen doet.
ln het voorwoord, dat geschreven is door ds. C. Sonnevelt staat: 'Wie begint te lezen in dit boekje kan niet meer stoppen'. Daar is geen woord van gelogen. Als je er eenmaal in begint, raak je niet uitgelezen. Het telt vierenveertig korte, maar mooie verhalen. Het is ontroerend om te lezen dat door het werk van Schreeuw om leven ongeboren levens gered werden. Dat God de weg nog om kon buigen, zodat de moeder afzag van abortus. Natuurlijk was er ook veel tegenstand op zijn werk. Denk aan de tegenstanders van 'Baas in eigen buik'. Ook daar vertelt Kees van Helden openhartig over. Verder vertelt hij onder andere over de Mars voor het  Leven, financiële problemen die 'spontaan' werden opgelost, klachten en steun uit onverwachte hoek.
Het is een klein boekje, maar de verhalen zijn groots. Het getuigt van Kees' passie voor zijn werk bij Schreeuw om Leven en van Gods trouw. Het is een mooi boekje om cadeau te geven. Of gewoon voor jezelf, want: we moeten Zijn daden niet vergeten!

Gedenkstenen

Kees van Helden
vanaf 999