• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Roos

Een young adult roman

Auteur(s): Janny den Besten-van Boudestein
Pagina's: 300

De hechte band van ouders met hun dochter kan soms ook beknellend zijn …

Een boeiende young adult-roman!

Rosalie, heb je je banden wel opgepompt? Rosalie, je rugtas is topzwaar. Haal er toch wat boeken uit. Pas op Rosalie, het kan glad zijn op het brugje bij het park.
Roos wordt er niet goed van: al die betuttelende adviezen van haar moeder. Altijd is ze bezorgd (vooral wat betreft Roos’ scoliose), en ze bemoeit zich overal mee. Dat is toch niet normaal als je bijna volwassen bent? Als tegenreactie vertelt ze thuis bijna niets meer en gaat ze steeds meer haar eigen gang.

Hoewel Roos aangeeft dat ze niet met haar ouders op vakantie wil, lijkt dit niet tot haar moeder door te dringen. Maar Roos zet haar plannen door, en vliegt ‒ zonder dat haar ouders het weten ‒ met Harm, Henneke en Jilles naar Cyprus.

Roos geniet volop van zon, zee, strand en cultuur, maar toch zit het stiekeme gedoe ten opzichte van haar ouders haar niet lekker. Jilles kan dan wel denken dat ze lief, aardig en eerlijk is, maar hij zou eens moeten weten …

De gesprekken met Jilles betekenen veel voor Roos. Ze ontdekt dat leven met leugens geen optie is. Maar hoe moet het dan wel? 

 

Janny den Besten-van Boudestein schreef diverse romans over psychologische thema’s. In deze young adult-roman beschrijft ze de zoektocht van een jonge vrouw naar volwassenheid. 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

'De Banier' te Apeldoorn gaf ook uit 'Roos' van Janny den Besten. We ontmoeten in dit boek opnieuw Rosalie, zoals haar moeder Nicky haar altijd noemt. Roos, de bekende koos- en roepnaam waarmee haar v... + lees meer


C. van den Bovenkamp in Op de boekenplank op 26-12-2015

Ook interessant