• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Twee gezichten

Psychologische en pastorale handreiking bij narcisme

Auteur(s): Maarten van Dijk, Jantine den Uijl-van Loon
Pagina's: 89

Van buiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Van binnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn. Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Je wordt door hen bekritiseerd, onder druk gezet en gemanipuleerd. Dit maakt dat je alert bent en alles uiterst behoedzaam en angstvallig in de gaten houdt. Leven met iemand met deze stoornis lijkt bijna niet haalbaar, maar is ons inziens wel behandelbaar. Dit boekje geeft op basis van praktijkervaringen advies. Vragen als: ‘Hoe ga je ermee om? Hoe blijf je staande? Hoe kun je zorgen voor jezelf én voor de ander?’ komen aan de orde. Ds. C. van Ruitenburg voorziet elk hoofdstuk van pastorale onderbouwing op grond van Gods Woord.
Een waardevolle handreiking zowel voor degene die aan deze stoornis lijdt áls voor de omgeving.

Maarten van Dijk en Jantine den Uijl-van Loon van Praktijk Den Uijl uit Capelle aan den IJssel hebben kunnen putten uit hun ruime praktijkervaringen als therapeut. Ds. C. van Ruitenburg, predikant van de gereformeerde gemeente te Krimpen aan den IJssel, verzorgde aan het einde van ieder hoofdstuk het pastorale gedeelte.

 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

De beide auteurs kunnen putten uit hun ruime praktijkervaringen als therapeut Praktijk Den Uijl uit Capelle a/d IJssel): Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme . + lees meer


Drs. I.A. Kole in Reformatorische Omroep op 21-11-2016

Ook interessant