• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Waar komen wij vandaan?

Op zoek naar antwoorden in het evolutiedebat

Auteur(s): Prof. dr. M.J. Paul

Waar komen wij vandaan? Stammen we van apen af of is de mens afzonderlijk geschapen door God?

De vraag naar onze oorsprong staat centraal in de discussie over schepping en evolutie. Dit boek wil je helpen bij het nadenken over deze vraag. De auteur laat zien dat de manier waarop je deze vraag beantwoordt, afhangt van de manier waarop je de Bijbel uitlegt.

Onze opvatting over schepping en evolutie brengt allerlei consequenties met zich mee. Zij heeft bijvoorbeeld gevolgen voor onze visie op de ouderdom van de aarde en voor onze visie op het kwaad en het lijden in deze wereld. Hoe wij denken over onze oorsprong bepaalt ook ons zicht op de verlossing en onze toekomstverwachting. 

De auteur schreef een uitgebreide studie over dit onderwerp, getiteld Oorspronkelijk. Overwegingen bij schepping en evolutie. In Waar komen wij vandaan? vat hij de kern hiervan op een toegankelijke manier samen. Dit boek is geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Het is belangrijk en waardevol dat de uitvoerige studie ”Oorspronkelijk. Overwegingen bij schepping en evolutie” van dr. M.J. Paul voor een groter publiek (met name jongeren) toegankelijk is gemaak... + lees meer


H.R. Keurhorst in De Saambinder op 13-08-2018

Ook interessant