• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Zo gezegd...

Harmonieuze communicatie in Bijbels perspectief

Auteur(s): ds. L. de Wit, Martine Pieters-de Wit
Pagina's: 215

Binnen de kerkelijke gemeente wordt veel gecommuniceerd. Gemeenteleden onderling praten met elkaar over allerlei zaken. Ambtsdragers voeren gesprekken met jong en oud. Er worden lezingen gehouden en jongeren krijgen catechisatie. Steeds weer zoeken mensen contact en verbinding door gesproken en niet-uitgesproken woorden. 
Nog veel belangrijker in de gemeente is de prediking van Gods Woord. Op die manier zoekt God Zelf contact met mensen. Híj wil verbinding maken met behulp van woorden. En dat is de basis van communicatie. In het paradijs werd alle harmonie verbroken. Maar God herstelt verbroken relaties met behulp van Zijn Woord. 
In dit boek wordt theoretisch én praktisch nagedacht over de basis onder alle communicatie, over de gebrokenheid in relaties en over manieren om tot goede communicatie te komen. Daarbij is gebruik gemaakt van bestaande communicatiemodellen, maar brengen de auteurs ook allerlei nieuwe ideeën in. De concrete uitwerking van diverse werkvormen en zaalopstellingen zal zeker bijdragen aan een prettige en constructieve omgang met jongeren en ouderen in de gemeente.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Vader ds. L. de Wit en dochter Martine Pieters – de Wit hebben als schrijversduo een bijzonder leerzaam, pastoraal en deskundig boek geschreven over communicatie in de kerkelijke gemeente. Het is geen... + lees meer


B.S. van Groningen in Eilandennieuws op 05-01-2018

Zodra wij met andere mensen in één ruimte zijn communiceren we. Dat doen we als we praten, maar ook als we niet praten. We zenden boodschappen uit en ontvangen die van anderen. De kunst is om die goed... + lees meer


Nico van der Voet in Reformatorisch Dagblad op 27-12-2017

Ook interessant