• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Zonder ervaring geen leven

Over werkelijk nabij God zijn

Auteur(s): dr. C.A. van der Sluijs
Pagina's: 88

Hoe moet het werk van de Heilige Geest een plaats krijgen in de prediking en het geestelijke leven? Daarover gaat dit boek. In de evangelische en charismatische beweging wordt het werk van de Geest vaak overbelicht. Daarentegen is sprake van onderbelichting in de gereformeerde gezindte. Daar klinkt de waarschuwing tegen gevoel en ervaring in het geestelijke leven. Ondertussen is het opmerkelijk dat de vromen in oude tijden, met name in Schotland, charismatisch begaafd bleken te zijn, vanuit de verborgen omgang met God en een diep gewortelde doorleefde kennis van Christus.
Dit boek werpt Bijbels licht over een en ander en zoekt naar het juiste evenwicht. De auteur wil bereiken dat ervaring en gevoel in de prediking en in het geestelijke leven de juiste waardering krijgen.

Dr. C. A. van der Sluijs is hervormd emeritus predikant en publiceerde diverse boeken over prediking en reformatorisch leven.
 

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

'Hoe moet het werk van de Heilige Geest een plaats krijgen in de prediking en het geestelijk leven?' Dr. C.A. van der Sluijs, hervormd emeritus predikant wil in dit boekje ervaring en gevoel in de pr... + lees meer


B.S. van Groningen in Eilandennieuws op 06-02-2020

Ook interessant