• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Een samenkomst om naar te verlangen

Over het verbazingwekkende van de kerkdienst

Auteur(s): dr. M.J. Kater

Wanneer begint de kerkdienst? Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? En waarom vaak in dezelfde volgorde? Het lijkt allemaal zo voorspelbaar. Is over wat er in de kerk gebeurt echt nagedacht? Denk jij er zelf over na?
De samenkomsten van de gemeente op zondag zijn van wezenlijke betekenis voor het tot geloof komen én voor het blijven bij het geloof. Daarom is het nuttig om meer te weten van de historische achtergrond van bepaalde gewoonten én vooral wat de verschillende onderdelen van onze samenkomsten betekenen.
Dit boekje wil voorkomen dat je een kerkdienst ziet als het afdraaien van een bepaald programma. Liever nog: dat je een kerkdienst (weer) als iets indrukwekkends gaat beleven.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Wat is nu eigenlijk een kerkdienst? Waarom is een kerkdienst zo’n bijzondere bijeenkomst? Waarom gaan de dingen tijdens een dienst bijna altijd in een vaste volgorde, een orde van dienst? Weten wij no... + lees meer


B.S. van Groningen in Eilandennieuws op 19-01-2018

Dit boekje gaat, zoals de ondertitel aangeeft, over het verbazingwekkende van de kerkdienst. In het eerste deel wordt het karakter van de kerkdienst besproken en in het tweede deel de liturgie en hoe... + lees meer


J.A. Voorthuijzen in De Wekker op 31-08-2018

Ook interessant