• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Het genadeleven

Auteur(s): Samuel Rutherford
Serie: Theologische werken van Samuel Rutherford

In dit boek behandelt de Schotse puritein Samuel Rutherford de  werkingen van de Heilige Geest in de harten van de gelovigen.  Achtereenvolgens bespreekt de auteur Gods heilige soevereiniteit  in de schepping, de herschepping en het leven van Zijn kinderen.  Gods soevereiniteit doet niets af van de menselijke  verantwoordelijkheid. Daarom behandelt Rutherford uitvoerig het gebruik van de middelen en de noodzaak daarvan. Ook het gebed krijgt ruime aandacht.

Het trinitarisch-christocentrisch perspectief van Rutherford blijkt uit  de afzonderlijke behandeling van de invloeden van de Vader, de  Zoon en de Heilige Geest. Rutherfords vele onderscheidingen zijn geen vruchten van spitsvondigheid, maar dienen tot een verfijnde  uiteenzetting die vruchtbaar wil zijn tot opbouw van Gods Kerk.

Ds. J.A. Kloosterman uit Lunteren schreef een inleiding op dit werk dat nog niet eerder in het Nederlands verscheen. Ruth Pieterman  verzorgde de vertaling.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Theologische werken van Samuel Rutherford

Recensies

Dit boek is deel 2 in de serie ‘Theologische werken van Samuel Rutherford’. Eerde verscheen in deze serie ‘Beproeving en overwinning van het geloof’. Vertaling: Ruth Pieterman. Rutherford leefde van... + lees meer


Bewaar het Pand in Bewaar het Pand op 20-11-2018

In de serie “Theologische werken van Samuel Rutherford” zijn nu ook de delen 2 en 3a verschenen bij uitgeverij De Banier. Opnieuw zijn beide boeken voorzien van een Woord vooraf en een inleiding van... + lees meer


Ds. B.J. van Boven in De Saambinder op 09-05-2019

Ook interessant