Winkelmandje

Dit artikel zit al in uw winkelwagentje. Wanneer u meerdere exemplaren wilt bestellen kunt u dat doen via

Er zijn geen artikelen in het winkelmandje.

Het geheim van de bakker

Het geheim van de bakker

Bakkersverhalen en recepten uit heel Nederland

Anja Helmink

Genre:Koken - bakken
ISBN:9789402902617 (Gebonden)
Druk:1e druk
ISBN:9789402904338 (E-book)
Druk:1e druk
Bekijk eerste pagina's
Het geheim van de bakkerSluiten
Uitverkocht

Dit boek is helaas niet meer via deze site te verkrijgen.

Uw plaatselijke boekhandel kan het boek nog wel op voorraad hebben.

In winkelmandje leggen
Gebonden
In winkelmandje
2-3 dagen

€ 16,95

E-book
In winkelmandje
Downloadlink per email

€ 12,99

Van Friese dúmkes tot Limburgse vlaai. Achttien bakkers geven hun

geheimen prijs en vertellen samen het verhaal van de rijke bakkershistorie

in Nederland. Aan bod komen onder andere het bakken in een

kolen- en oliegestookte oven en het venten van brood met behulp van

een manden_ ets of bakkerskar. Deze bakkers kregen hun bedrijf niet

'cadeau', alleen door hard werken zijn ze geworden wie ze zijn.

In dit boek zijn kleine dorpsbakkers te vinden, maar ook grote bakkersbedrijven.

Deze variatie zorgt voor een mooie dwarsdoorsnede

van de vele soorten bakkers in Nederland. De veelzijdigheid wordt

versterkt door de streekgerelateerde verhalen. Zo is er bijvoorbeeld het

verhaal over de herkomst van het saffraanbrood in Zeeland en van de

cranberries op het eiland Terschelling

 

Het boek bevat bovendien een dertigtal originele recepten van de

heerlijkste brood- en banketproducten. Deze zijn afkomstig van de

bakkers zelf en klaar voor thuisgebruik

Recensies

Het geheim van de bakker

www.xandrabaktbrood.nl | 23 mei 2017

Het is een bijzonder boek met prachtige verhalen over het wel en wee van vele jaren ambachtelijke bakken. Je maakt kennis met achttien kleine bakkers en grotere bakkerijen door heel Nederland.

Van Terschelling tot Zeeland, van Limburg tot en Drenthe. De bakkers vertellen niet alleen hun familiegeschiedenis, maar geven tevens een aantal van hun bak geheimen prijs. Ze delen een dertigtal originele recepten als roombotervisjes, Friese dúmkes, Limburgse vlaai en roggebrood met ons. Zodat wij deze lekkernijen ook net zo goed leren bakken zoals de ambachtelijke bakker dat al jaren doet. Samen met Anja Helmink hebben ze hun levensverhaal op papier gezet, aangevuld met interessante streek gerelateerde feiten en weetjes.

lees de volledige recensie van Sandra van der Ree

Het geheim van de bakker

NBD Biblion | augustus 2017

In dit handzame vierkantje boek presenteert Anja Helmink verhalen van achttien grote en kleine hakkersfamilies uit heel Nederland, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu. De verhalen zijn rijk geïllustreerd met oude foto’s en portretten van de ambachtelijke en industriële bakkers, en doen je beseffen hoeveel werk en liefde er in de productie van ons dagelijks brood wordt gestoken.

Tussen de bakkersverhalen staan recepten van de bakkerij in kwestie of uit oude receptenboeken, met sfeervolle foto’s. Die recepten betreffen niet altijd de specialiteit van de bakkerij uit het verhaal (die houden ze dus toch geheim!) maar wel andere lekkernijen zoals vlaai, appelstroop, allerlei koekjes, kaasballetjes, oliebollen, krentenbrood en volkorenbrood. Er zijn geen basisrecepten en vaktermen of ingrediënten krijgen niet altijd een verklaring; meestal kom je er toch wel uit. De inhoudsopgave is meteen ook het register van de recepten. ‘Het geheim van de bakker’ nodigt uit om zelf aan de slag te gaan, maar maakt ook nieuwsgierig naar de in de verhalen genoemde specialiteiten.

Bezoek ook andere websites van Erdee Media Groep

bezoek ook sluiten