• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De multiculturele refoschool (3)

Het reformatorisch onderwijs en de uitdaging van het pluralisme

Auteur(s): dr. John Exalto (red.)
Serie: Biblebelt Studies

Temidden van een seculiere wereld staat het reformatorisch onderwijs als een monoreligieuze zuil nog recht overeind. Maar hoe verhoudt dit type onderwijs zich tot de plurale samenleving waarin iedereen zijn eigen waarheid heeft? Hoe worden de leerlingen op actieve participatie in die samenleving voorbereid en welke opvattingen liggen daaraan ten grondslag? Op welke manier wordt in de klas aandacht besteed aan tolerantie en welke visie op andersdenkenden krijgen de leerlingen mee? In deze bundel staat de relatie tussen het reformatorisch onderwijs en de plurale en multireligieuze samenleving centraal. Die relatie is tegelijkertijd een spiegel voor de interne dynamiek van het reformatorisch onderwijs als deel van de Biblebelt en de ontwikkelingen daarbinnen in de omgang met levensbeschouwelijke diversiteit.

Met bijdragen van Gerdien Bertram-Troost, Nico Broer, John Exalto, Bram de Muynck, Niels Rijke, Bart Jan Spruyt, Richard Toes, Wim Westerman en Maarten Wisse. 

De multiculturele refoschool is het derde deel in de serie ‘Biblebelt studies'.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Biblebelt Studies

Recensies

Dit boek is het derde deel in de serie ‘Biblebelt studies’. Daarin worden onderwerpen verkend over de cultuur, geschiedenis en betekenis van orthodoxe protestanten in de zogenaamde ‘bijbelgordel’, die... + lees meer


J.A. Voorthuijzen in De Wekker op 20-07-2018

Ook interessant