• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

Biblebelt online

Bevindelijk gereformeerden en nieuwe media

Auteur(s): Anneke Pons (red.)
Serie: Biblebelt Studies
Pagina's: 276

Lange tijd leefden bevindelijk gereformeerden vooral bij boek en schrift: de Bijbel boven alles, maar allerlei stichtelijke lectuur en persoonlijke correspondentie niet in de laatste plaats. Nieuwe communicatiemiddelen als radio en televisie werden door hen met wantrouwen bejegend als inbreuk op een traditionele geloofscultuur. 

De digitale revolutie heeft echter het medialandschap van deze bevolkingsgroep ingrijpend gewijzigd. De reformatorische zuil lijkt door het wereldwijde web te worden opengebroken of ondermijnd. De biblebelt ondergaat een virtualisering.

Wat is er aan de hand? Hoe wordt erop gereageerd? Welke visies zijn er vanuit verschillende invalshoeken mogelijk? Betekent virtualisering het einde van de biblebelt of biedt het juist kansen voor een nieuwe vorm van digitaal protestantisme? Over dergelijke vragen gaan de bijdragen in deze bundel, die het resultaat is van een studiedag van het interdisciplinaire Biblebelt Netwerk.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Ook verschenen in de serie Biblebelt Studies

Recensies

In Biblebelt online. Bevindelijk gereformeerden en nieuwe media staat de verhouding van bevindelijk gereformeerden ten opzichte van de digitale revolutie centraal. Verschillende scribenten leverden ee... + lees meer


Steef Post in Reformatorisch Dagblad op 10-01-2015

De digitale revolutie heeft het medialandschap ook van de bevindelijk gereformeerden ingrijpend veranderd. De refozuil wordt door het wereldwijde web opengebroken (of ondermijnd?). + lees meer


drs. I. A. Kole in Reformatorische Omroep op 15-01-2015

Ook interessant