• levering binnen 1-2 werkdagen
  • veilig betalen

De refozuil onder vuur

Een uitgebreide analyse over verzuiling

Auteur(s): dr. C.S.L. Janse
Pagina's: 300

Nederland is al lang niet meer de verzuilde natie die het vroeger was. Tal van zuilorganisaties zijn inmiddels verdwenen of hebben hun vroegere identiteit verloren. Toch kent ons land altijd nog een niet te verwaarlozen aantal scholen, organisaties, partijen, instellingen en verenigingen met een confessionele grondslag. Vooral in reformatorische kring zijn er de laatste vijftig jaar heel wat opgericht. Maar ook die refozuil ligt onder vuur. Zijn de waarden die daar worden uitgedragen niet in strijd met fundamentele uitgangspunten van de moderne cultuur? Ook in eigen kring worden kritische geluiden gehoord. Waarom moeten we het isolement zoeken en ons apart opstellen? Waarom kunnen we niet gewoon in de samenleving participeren?

In dit boek wordt het verschijnsel verzuiling nader geanalyseerd. Ook in de huidige tijd, waarin de aversie tegen het orthodoxe christendom duidelijk toeneemt, heeft een samenwerkingsverband op grondslag van Schrift en belijdenis volgens de auteur wel degelijk zijn waarde.  

Dr. C.S.L. Janse (1943) studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit. In 1985 promoveerde hij op een godsdienstsociologische studie getiteld Bewaar het Pand. Tot 2003 was hij hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad.

+ lees verder

Kies uw uitvoering

Recensies

Dr. C. S. L. Janse, die jarenlang hoofdredacteur was van het Reformatorisch Dagblad, houdt in zijn nieuwste publicatie ”De refozuil onder vuur” de gereformeerde gezindte een heldere spiegel voor. + lees meer


W. Kolijn in Reformatorisch Dagblad op 02-06-2015

Ook interessant